Zo maak je zelf groene ijsthee

De zon schijnt, je beste vrienden zijn op bezoek en iedereen heeft dorst. Wat heb jij in huis? Zelfgemaakte groene ijsthee is snel klaar en verfrist meteen. En je kunt er een eigen draai aan geven door verse munt of sappig fruit toe te voegen.

Met de instructies hieronder maak je een nieuwe variant van deze populaire klassieker...

De basis

Zo maak je groene ijsthee:

  1. Kook vier kopjes water en laat het na het koken even staan zodat het afkoelt tot maximaal 90° C.
  2. Doe 3 tot 5 zakjes groene thee in een hittebestendige kan en giet het water erop.
  3. Laat de thee 1 minuut trekken voor een lichte smaak tot 5 minuten voor een intensere smaak
  4. Verwijder de theezakjes en voeg naar smaak wat suiker toe.
  5. Roer zes ijsblokjes door de thee totdat ze zijn gesmolten. Je kunt ook vier kopjes koud water gebruiken.
  6. Voeg een schijfje citroen toe voor de smaak. Zet de kan in de koelkast. Drink de thee binnen 24 uur.

Voeg munt of fruit toe

Voor een extra frisse smaak kun je een handje verse muntblaadjes in de kan doen voordat je het hete water over de thee schenkt.

Ben je in een tropische stemming? Voeg wat schijfjes ananas, perzik of guave toe aan de hete thee. Niets heerlijker dan een beetje pittig fruit!

Experimenteer

Je kunt dit koele drankje ook met andere soorten groene thee maken. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende Lipton-smaken zoals groene thee Goji Blueberry of groene thee Raspberry Pomegranate.

Kortom... Groene ijsthee is eenvoudig om te maken en je vrienden zullen maar wat graag de verschillende combinaties willen proberen. Geniet van deze koele drank zodra de zon weer hoog aan de hemel staat.

Wees creatief met thee

Wees creatief met thee