Skip to content

Het is heel normaal om wijn op je maaltijd af te stemmen, dus waarom zou je dat niet ook met je thee doen? Net zoals bij wijn kan de juist combinatie van thee en eten de componenten van de maaltijd in balans brengen met de kenmerken van de thee. Weet ze goed te combineren en je hebt een droomhuwelijk.

Perfecte Date Voor Zwarte Thee

Onze verschillende soorten zwarte thee kunnen worden onderverdeeld in drie smaakcategorieën: fruitig, rokerig en aards. Elke smaak past bij verschillende gerechten. 


zwarte thee
  • Fruitige zwarte thee. Thee zoals Lipton® Darjeeling heeft een subtiele toon van bloemen en past heel goed bij romige nagerechten. 
  • Rokerige zwarte thee. De meest bekende zwarte thee met een rokerige smaak is waarschijnlijk lapsang souchong. De krachtige smaak gaat goed samen met sterk smakende spijzen zoals rood vlees en chocolade.
  • Aardse zwarte thee. Thee uit Yunnan, Afrika en Assam zijn aardse zwarte theesoorten die goed matchen met gerechten met jus of pittige kip.


oolong thee

Combinaties Met Oolong En Pu-Erh

Er zijn twee categorieën oolong-thee: licht en donker. Lichte oolong-thee gaat goed samen met schelpdieren en smaakvolle schaaldieren zoals kreeft. Donkere oolong past beter bij gevogelte zoals eend en bij nagerechten met stroop. 

Pu-erh-thee is gerijpt en heeft daardoor een aparte aardse smaak. Door die krachtige smaak moet hij gecombineerd worden met smaken die net zo robuust zijn. Denk aan vette gerechten zoals geroerbakte kip. 


De Ideale Partner Voor Groene Thee

Groene thee is licht en subtiel van smaak, maar staat zijn mannetje in combinatie met andere fijne smaken. Milde gerechten zoals zeevruchten, meloen of salades zijn ideaal.

witte thee

Witte Thee Blijft Liever Single

Witte thee is zo licht dat de meeste smaken te overheersend zullen zijn, maar hij is perfect om de smaakpapillen te neutraliseren. Drink Lipton® Witte Thee Bosbessen Granaatappel tussen twee gangen.

THEE BIJ CHOCOLADE

Er is niets beters dan heerlijk relaxen met een lekker kopje thee en een minstens zo lekker stuk chocolade. Maar wist je dat je de smaakervaring nog intenser kunt maken met de juiste combinatie?

stapel chocolade


  • Melkchocolade of witte chocolade. Onze verfijnde kruidige chai zwarte thee-soorten – zoals Lipton® Zwarte Thee Verleidelijke Chai  – vormt het perfecte contrast voor de zoetheid van melkchocolade of witte chocolade..
  • Pure chocolade met citrus. Citrus is van nature een goede combinatie met Earl Grey, dus match deze geurige donkere thee met pure chocolade met citrus en je waant je in de zevende hemel. 
  • Chocolade met fruit. Probeer een van onze geroosterde theesoorten – zoals onze Groene Thee Hojicha - en ervaar de ideale combi.


Ijsthee Is Een Echte Flirt

Lipton® Ongezoete IJsthee kun je met veel gerechten combineren. Voeg simpelweg wat munt en citroen toe om de heerlijke smaak te versterken. 

Uiteindelijk is het leukste van deze thee-arrangementen dat je verschillende combinaties kunt uitproberen om erachter te komen wat jij het lekkerst vindt. Ga op zoek naar je innerlijke theesommelier.