Foodpairing met thee

De meeste mensen denken bij foodpairing aan wijn. Maar foodpairing met thee is de nieuwste trend op culinair gebied.

Lees verder en ontdek welke gerechten goed bij de verschillende theesoorten passen. 

Groene thee en gerechten

Groene thee heeft een lichte en subtiele smaak en gaat perfect samen met zeevruchten, meloen of salades. De smaken vullen elkaar aan, zonder dat de thee of het gerecht overheersen.

Zwarte thee en gerechten

Je kunt zwarte thee onderverdelen in drie smaak categorieën: fruitig, rokerig en aards. Ideaal om te combineren met verschillende gerechten.

Fruitige zwarte thee

Thee met een bloemig aroma, zoals Darjeeling thee maken een romig dessert compleet.

Rokerige zwarte thee

Een van de meest bekende rokerige zwarte thee is Lapsang Souchong. De krachtige smaak gaat goed samen met sterk smakende spijzen zoals rood vlees en chocolade, maar ook kruidige Franse kazen.

Aardse zwarte thee

Thee uit Yunnan, Afrika en Assam zijn aardse zwarte theesoorten. Deze theesoorten matchen goed met gerechten met jus of pittige kip. Probeer eens kopje Lipton Full English bij een curry met kip.

Thee en chocolade 

Net zoals thee zijn er veel verschillende soorten chocolade.

Kruidige thee, probeer eens een kruidige thee met zoete melk of witte chocolade. Het contrast in smaken maakt de smaakervaring interessant!

Earl Grey, de citrus tonen van Lipton Earl Grey thee matchen met heerlijke pure donkere chocolade.

Duik de keuken in en verras je vrienden eens met een heerlijk diner gecombineerd met verschillende theesoorten.

 

 

 

Wees creatief met thee

Wees creatief met thee