Kun je niet wachten op je nieuwe thee-avontuur en ben je verliefd op levendige smaken die (bijna) geen cafeïne bevatten? Maak kennis met Rooibos en Marokkaanse Muntthee. Dit is waarom wij zo blij zijn met deze twee melanges en waarom jij dat waarschijnlijk ook bent!

MAAK KENNIS MET ROOIBOSTHEE

Meer zonovergoten dan de cafeïnevrije Rooibos komen ze niet. Deze koperkleurige kruideninfusie wordt al honderden jaren door Zuid-Afrikanen gedronken en nu krijgt de verfrissende, aardse smaak dan eindelijk van theeliefhebbers over de hele wereld de erkenning die hij verdient. Rooibos is een ongelofelijk uniek kruid dat van oorsprong maar op één plek ter wereld groeide—in het prachtige Cederberg-gebergte ten noorden van Kaapstad waar het goed gedijt onder de stralende Zuid-Afrikaanse zon. De smaak van de infusie lijkt op die van gedroogd fruit, met tonen van zoete honing en aardse noten. Wij zijn van mening dat het een veelzijdig alternatief voor gewone thee en koffie is—ideaal voor alle avontuurlijke theedrinkers.

THEETIJD-IDEEËN: ROOIBOSTHEE

De unieke aardse, lichtzoete smaak van rode Rooibosthee is verrassend veelzijdig en past zowel fantastisch bij kruidig voedsel dat sterk is van geur en smaak, als bij zoete lekkernijen. Heb je een zwak voor kruidig eten? Dan gaat een kopje Rooibos perfect samen met iets hartigs en aromatisch, zoals een stoofpot van kikkererwten of een vegetarische curry. Ben je meer een zoetekauw? Probeer de aardse smaken dan eens samen met een heerlijk kaneelbroodje. Kortom: deze thee kun je zowel bij een hoofdgerecht als bij het toetje drinken!

HAAL HET BESTE UIT JE THEE: ROOIBOSTHEE

Rooibosthee heeft wat trektijd nodig om de optimale smaaksensatie te creëren en we adviseren dan ook om het zakje zeker zo’n 4 à 5 minuten te laten trekken. Dus gooi je voeten omhoog en scroll even door je instragramfeed. Daarna zou de thee een mooie felle koperkleur moeten hebben gekregen, zoals de roestige tinten van een Afrikaanse zonsondergang, en hij moet helder zijn. Rooibos is ook een van die theesoorten die je goed kunt drinken met een scheutje melk, maar zonder kan natuurlijk ook! Ga dus lekker experimenteren en ontdek hoe jij hem het liefst drinkt. 


MAAK KENNIS MET MAROKKAANSE MUNTTHEE

Maghrebi’ wordt in verschillende landen in heel noordwest Afrika gedronken, maar met name in Marokko. Het is meer dan een lekkere, groene thee met muntsmaak—het is een nationaal symbool van de Marokkaanse identiteit. Deze unieke, doortastende uitvoering van groene thee zit diepgeworteld in het sociale leven, de traditie en de geschiedenis van Marokko en wordt meerdere keren per dag, met of zonder eten, geserveerd. Dit (t)heerlijke muntdrankje smaakt zo verrukkelijk verfrissend, revitaliserend en verkwikkend dat je er zo kop na kop van achterover slaat.

THEETIJD-IDEËN: MAROKKAANSE MUNTTHEE

We hebben nog niets kunnen vinden dat verfrissender is dan een kop Marokkaanse thee. Of hij nou warm of koud is, het is een verfrissende en revitaliserende explosie van munt die je zintuigen prikkelt en je smaakpapillen een feestje laat vieren. In Marokko is dit drankje altijd en overal te krijgen, en dat begrijpen wij als geen ander. Het is vierentwintig uur per dag een goed alternatief voor je gewone kopje thee. 

Als je op zoek bent naar lekkere combinaties met voedsel, stel je die tintelende, frisse smaak dan eens voor bij gekruid eten. Wij zouden een pot verse Marokkaanse Muntthee bereiden met allemaal kleine Marokkaanse gerechtjes. Denk aan falafel, hummus, pita en héél erg veel pittige chilisaus.

HAAL HET BESTE UIT JE THEE: MAROKKAANSE MUNTTHEE

Of je hem nou warm of koud drinkt, Marokkaanse Muntthee laat je het best 2 tot 3 minuten trekken in gekookt water dat al een beetje is afgekoeld. Bekijk dit recept om thuis je eigen Marokkaanse Muntthee te maken! Wij zijn van mening dat de prachtige gele kleur net zo mooi als lekker is. Hoewel de thee traditioneel met suiker wordt geserveerd, vinden wij de basissmaak al overheerlijk.