Skip to content

Kamilethee is de ideale ontspanner na een lange werkdag!

We zeggen trouwens wel ‘thee’… eigenlijk is deze madeliefachtige bloem helemaal geen thee—het is een natuurlijk cafeïnevrij kruid met een zoete bloemige smaak uit dezelfde plantenfamilie als de zonnebloem, zonnehoed en het afrikaantje. Geen wonder dus dat kamille bij Lipton in veel van onze infusies het hoofdingrediënt is! Ga er lekker voor zitten, sluit je even af en drink kamille om na een lange stressvolle dag weer tot rust te komen.

 

Voordelen Van Kamillethee

Kamillethee kan je helpen om alles uit je dag te halen en geeft je de energie om de hele dag scherp te blijven. Zo kun je alles aan wat op je pad komt.

  • Kamille wordt in eeuwenoude Ayurveda-tradities erkend voor haar verzachtende en kalmerende werking.
  • Thee is een heerlijke manier om dagelijks 2 tot 2,5 liter* vocht binnen te krijgen. Het belangrijkste ingrediënt van thee is water en dat is precies wat je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Thee bestaat voor 99,5% uit water en is dus net zo hydraterend en verfrissend als water.1, 2 Laat hem even trekken en geniet!
  • In Lipton Kruidenthee zitten geen of weinig calorieën!
  • Kruidenthee is een cafeïnevrij drankje dat je helpt te ontspannen en van het moment te genieten! 

 

Alles Over Kamillethee

Tijd Voor Thee

Omdat kamille van nature cafeïnevrij is en boordevol zoetige, kalmerende smaken zit, is het de ideale toevoeging aan je rustgevende avondritueel. Smartphone uit, pyjama aan, een kopje warme kamillethee tussen je handen en zonnige dromen met madeliefgeur nemen je gedachten langzaam over. Jeetje, wij beginnen er nu al van te gapen… 

Niettemin zijn we van mening dat je met deze overheerlijke kruideninfusie de hele dag door van een rustmomentje kunt genieten. De lichtzoete bloemensmaak met zachte aardse ondertoon past perfect bij hartige maaltijden die een vleugje zoetigheid in zich hebben. Denk aan gebakken zalmfilet in honingdressing of een verse knapperige salade bestrooid met rozijnen.

Haal Het Beste Uit Je Thee

Kamille laat je het best lekker lang in vers gekookt water hangen, zodat de heerlijke, rustgevende smaken echt goed vrijkomen. De beste kruidentheesoorten mogen wel zo’n 4 tot 5 minuten lang trekken om het water mooi helder goudkleurig te krijgen. Drink dit kopje ontspanning warm of koud! 

Meer Dan Thee: Leuke Weetjes

  • Nu je weet wat de voordelen van zwarte thee voor jou zijn, ontdek dan ook hoe anderen dankzij onze duurzame theeteelt en onze samenwerking met de Rainforest Alliance van Lipton profiteren!
  • Oprichter Sir Thomas Lipton vond dat iedereen thee moest kunnen drinken, niet alleen rijke mensen. Daarom streefde hij naar goedkopere manieren om de thee te verpakken en verzenden. Lees meer over zijn erfgoed.
  • Thee helpt ons al duizenden jaren om de dag door te komen. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van thee. 

 

1. Ruxton CH & Hart VA. Zwarte thee verschilt niet enorm van water als het gaat om hydratatie bij mensen: resultaat van een gerandomiseerde, gecontroleerde studie. Br J Nutr. 106(4): 588-95, 2011.
2. Ruxton CH, Phillips F & Bond T. Is thee een gezonde bron van hydratatie? Br Nutrition Foundation. Nutrition Bulletin, 40, 166-176.