Skip to content

Als je dacht dat melk en thee alleen op de Britse manier samen gedronken konden worden, dan hebben wij een aangename verrassing voor je. Veel culturen hebben melkachtige thee omarmd en er zijn verschillende manieren om van deze combinatie te genieten. We vertellen je wat de drie meest populaire manieren zijn.

CHAI LATTE

Net zoals bij koffie wordt de chai latte gemaakt met gestoomde melk. Gebruik zwarte thee voor een klassieke smaak. Heb je zin in iets specialers? Probeer dan eens de theezakjes van Lipton® Verleidelijke Chai of Earl Grey voor een zachtere smaak. Zo maak je hem: 

Hoe Chai Latte maken

 1. Doe een theezakje naar keuze in een kopje.
 2. Kook het water en giet dit over het theezakje.
 3. Laat de thee minstens 5 minuten trekken voor de beste smaak.
 4. Terwijl je thee staat te trekken, warm je een half kopje melk op door het 45 seconden in de magnetron te zetten (de tijd is afhankelijk van het vermogen van je magnetron) of in een pannetje totdat de melk begint te stomen.
 5. Schenk de hete melk in een mok en gebruik een melkopschuimer voor een extra luchtig schuimeffect. De ideale schuimlaag is iets meer dan een centimeter dik.
 6. Haal het theezakje uit je kopje en giet de melk in je thee.
 7. Voeg wat honing of suiker toe voor een vleugje zoetheid.
chai latte

 

MELKTHEE OP Z'N BRITS

Ze zitten er vast niet naast, die 65 miljoenen Britten die vinden dat er maar één manier is om 'een echt' kopje thee te drinken – en dat is volgens hen met melk. Bovendien is het super makkelijk. Je hebt alleen een fluitketel, een mok en 5 vrije minuutjes nodig en dan volg je gewoon deze eenvoudige stappen.

 1. Doe een zakje Lipton® Zwarte Thee in je favoriete kopje.
 2. Kook water en giet het over het theezakje.
 3. Laat de thee 3 tot 5 minuten trekken zonder te roeren of in het zakje te knijpen.
 4. Verwijder het theezakje en voeg een wolkje melk toe. Let op: de melk is bedoeld om de smaak te verbeteren, dus je hoeft alleen een scheutje toe te voegen om de thee romiger te maken. Als je te veel melk gebruikt, proef je de thee niet meer. Kijk tijdens het schenken naar de kleur van het drankje. De bedoeling is dat je een gelijkmatige bruine kleur krijgt – een heel lichtbruine kleur betekent dat er te veel melk in zit.
 5. Roer met een lepeltje de melk door je thee.


In allebei de bovenstaande recepten kun je in plaats van koemelk ook soja- of amandelmelk gebruiken.

ZOETE MELKIJSTHEE

Schijfjes citroen en ijsklontjes zijn zeker niet de enige manier om van ijsthee te genieten. Heb je wel eens zoete melkijsthee geproefd? Met heerlijke romige melk is het de ideale verwennerij op een warme zomerdag.

 1. Volg de eerste 3 stappen uit het vorige recept voor Britse melkthee, maar gebruik twee theezakjes voor een sterkere theesmaak.
 2. Breng de thee op smaak met een wolkje gecondenseerde melk. Let op: gecondenseerde melk is erg vet, dus gebruik er niet te veel van.
 3. Vul een glas voor de helft of driekwart met ijsblokjes of geschaafd ijs.
 4. Vul het glas met thee en geniet er meteen van.


Nog een laatste tip... Voeg bij deze recepten op het einde een snufje nootmuskaat of kaneel toe om je drankje een kruidig tintje te geven.