Marokkaanse Muntthee

MAROKKAANSE MUNTTHEE

Haal de goudgerande theeglaasjes maar uit de kast, want wij gaan een Marokkaans sfeertje neerzetten. Muntthee, wordt in de ‘Maghreb’, oftewel in heel Noordwest-Afrika, gedronken maar vooral in Marokko. Het is meer dan alleen een heerlijke soort groene thee met muntsmaak, het is een deel van de Marokkaanse nationale identiteit. Deze unieke frisse variant van groene thee wordt de hele dag door gedronken – gewoon zo of bij het eten – en is als het ware de traditionele en historische motor van het Marokkaanse leven. Het land staat bekend om zijn grote gastvrijheid en als je Marokko bezoekt, zul je verbaasd staan van de hoeveelheid thee die er wordt gedronken. Daarom is het maar goed dat deze ‘theerlijke’ muntdrank zo verfrissend en verkwikkend is, zodat je er de ene kop na de andere van kunt drinken.

Voordelen van Marokkaanse muntthee

  • Een uitmuntend frisse manier om aan je aanbevolen dagelijkse vochtinname te komen1.
  • Van nature cafeïnevrij!
  • Een calorievrije drank als je ’m zonder melk of suiker drinkt.

Tips om deze thee te drinken

Een thee die verfrissender is dan een kop Marokkaanse muntthee moeten wij nog tegenkomen. Zowel warm als koud is het een lekkere muntboost die je zintuigen gegarandeerd verkwikt en je smaakpapillen verwent. In Marokko wordt deze thee overal en op elk tijdstip gedronken en met recht, want het is 24 uur per dag een heerlijk alternatief voor je traditionele kop thee.

Wil je weten wat je er allemaal bij deze knisperend frisse smaken kunt eten, denk dan aan kruidige gerechten. Zet bijvoorbeeld een grote pot verse Marokkaanse muntthee bij een gezellige maaltijd met Marokkaanse mezze. Denk aan falafel, hummus, pitabrood en heel veel hete chilisaus.

Zo haal je het beste uit deze thee

Zoals wij al zeiden, muntthee is zowel warm als koud een heerlijke opkikker. Onze Marokkaanse muntthee kun je het beste zo’n 2 tot 3 minuten laten trekken in water dat je na het koken heel even hebt laten afkoelen. Deze thee is met zijn goudgele kleur niet alleen tong- maar ook oogstrelend. Traditioneel wordt muntthee met (veel) suiker geserveerd, maar wij vinden ’m puur ook helemaal geweldig.


1De aanbevolen hoeveelheid dagelijkse vochtinname is voor vrouwen 2 liter en voor mannen 2,5 liter.

Wees creatief met thee

Wees creatief met thee