Skip to content

Haal de goudgerande theeglaasjes maar uit de kast, want wij gaan een Marokkaans sfeertje neerzetten. Muntthee, wordt in de ‘Maghreb’, oftewel in heel Noordwest-Afrika, gedronken maar vooral in Marokko. Het is meer dan alleen een heerlijke soort groene thee met muntsmaak, het is een deel van de Marokkaanse nationale identiteit. Deze unieke frisse variant van groene thee wordt de hele dag door gedronken – gewoon zo of bij het eten – en is als het ware de traditionele en historische motor van het Marokkaanse leven.

Het land staat bekend om zijn grote gastvrijheid en als je Marokko bezoekt, zul je verbaasd staan van de hoeveelheid thee die er wordt gedronken. Daarom is het maar goed dat deze ‘theerlijke’ muntdrank zo verfrissend is, zodat je er de ene kop na de andere van kunt drinken.

 

Voordelen Van Marokkaanse Muntthee

  • Lipton Marokkaanse Munt infusie kan bijdragen aan de dagelijkse vochtinname, net zoals alle andere theeën
  • Onze Lipton Marokkaanse Munt Infusie is van nature cafeïnevrij!
  • Net als alle andere theeën, een calorievrije drank als je ’m zonder melk of suiker drinkt. 


Tips Om Deze Thee Te Drinken

Een thee die verfrissender is dan een kop Marokkaanse muntthee moeten wij nog tegenkomen. Zowel warm als koud is het een lekkere munt boost die je smaakpapillen verwent. In Marokko wordt deze thee overal en op elk tijdstip gedronken en met recht, want het is 24 uur per dag een heerlijk alternatief voor je traditionele kop thee

Wil je weten wat je er allemaal bij deze knisperend frisse smaken kunt eten, denk dan aan kruidige gerechten. Zet bijvoorbeeld een grote pot verse Marokkaanse muntthee bij een gezellige maaltijd met Marokkaanse mezze. Denk aan falafel, hummus, pitabrood en heel veel hete chilisaus.


Zo Haal Je Het Beste Uit Deze Thee

Zoals wij al zeiden, muntthee is zowel warm als koud een heerlijke opkikker. Onze Marokkaanse muntthee kun je het beste zo’n 2 tot 3 minuten laten trekken in water dat je na het koken heel even hebt laten afkoelen. Deze thee is met zijn goudgele kleur niet alleen tong- maar ook oogstrelend. Traditioneel wordt muntthee met (veel) suiker geserveerd, maar wij vinden ’m puur ook helemaal geweldig. 

BIJLAGE

1De aanbevolen hoeveelheid dagelijkse vochtinname is voor vrouwen 2 liter en voor mannen 2,5 liter.