Skip to content

Fris, helder en lekker positief — onze groene thee is een kleine opkikker in een kop. Het is bij uitstek de thee die in China en Japan wordt gedronken, waar theeliefhebbers al bijna 5000 jaar overtuigd zijn van de verfrissende werking. Het verschil tussen groene en zwarte thee is het productieproces na de oogst: zwarte thee wordt gefermenteerd en geeft zo de specifieke kleur en smaak.

Groene thee wordt meestal gestoomd en behoudt daardoor zijn groene kleur. Het stoom proces zorgt ook voor een frissere, lichtere smaak met een delicaat evenwicht van een wat vollere en een natuurlijke ‘aardige’ smaak voor een heerlijke kop thee die je op elk moment van de dag kunt drinken.

Voordelen Van Groene Thee

  • Lipton groene thee kan bijdragen aan de dagelijkse vochtinname, net zoals alle andere theeën. 
  • Net als alle andere theeën, een calorievrije drank als je ’m zonder melk of suiker drinkt.
vrouwen met thee

Tips Om Deze Thee Te Drinken

Onze groene thee is perfect voor die momenten van de dag dat je even een pauze nodig hebt om nieuwe energie op te doen. Geweldig om jezelf weer op te laden en ertegenaan te gaan. Of als dosis pure zonneschijn die je even heel hard nodig hebt voor een stressvolle vergadering.

De frisse smaak van groene thee combineert traditioneel goed met Aziatisch eten, vooral gezonde gerechten met vis, zoals sushi. Maar het is ook heerlijk bij iets zoets, zoals een chocoladekoekje en dan daarna een slok groene thee 

Zo Haal Je Het Beste Uit Deze Thee

Als je groene thee weleens hebt geproefd en je vond hem aan de bittere kant, dan komt dat waarschijnlijk doordat hij te lang heeft getrokken. Onze groene thee smaakt beter als je hem zachtjes laat trekken in heet water dat je na het koken heel even hebt laten afkoelen. Dit helpt echt om die heerlijk frisse en verkwikkende smaken tot hun recht te laten komen. Om te voorkomen dat de smaak bitter wordt, raden wij aan om groene thee niet langer dan 2 minuten te laten trekken. 

 

BIJLAGE

1De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vochtinname is voor vrouwen 2 liter en voor mannen 2,5 liter.