Skip to content

Heb je kinderen? Dan zul je vast en zeker blij zijn met onze twee nieuwe soorten kruidenijsthee waar het hele gezin tijdens het eten van kan genieten. "Hoezo dan?", horen we je denken. Nou, deze twee nieuwe smaken kruidenijsthee bevatten geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen, geen toegevoegde suikers, en – tromgeroffel – geen cafeïne! 

De nieuwe, verfrissende melanges, Aardbei Watermeloen en Mango, zitten boordevol natuurlijke smaken en zijn een heerlijk alternatief voor water. Je kunt met een gerust hart voor het hele gezin een glaasje (of twee) inschenken. 

Een Fruitige Favoriet Voor Het Hele Gezin

Onze eigen Liptonâ-theemakers hebben verschillende kruiden op meesterlijke wijze gecombineerd om zo de lekkerste smaken te creëren waar het water je van in de mond loopt. Kruiden als rozenbottel, hibiscus en kamille, sinaasappelschil, zoethoutwortel en citroengras zijn deskundig samengebracht, zodat kinderen en volwassenen kunnen genieten van een intense, zoete, pittige en veelzijdige opfrisser.
Een andere reden om blij te worden van deze verrukkelijke theesmaken is dat ze voor 99,5% uit water bestaan. Dit maakt Lipton Kruidenijsthee net zo hydraterend als water, waardoor ons lichaam optimaal kan presteren.

Niet Alleen Een Geweldige Smaak, Ook Geweldige Voordelen

Al eeuwenlang worden er goede eigenschappen toegeschreven aan de kruiden die men in thee gebruikt:

• Rozenbottel. Er wordt gedacht dat rozenbottel het immuunsysteem versterkt door het hoge gehalte aan vitamine C. Deze vitamine voorkomt en verhelpt verkoudheid en griep.

Hibiscus. Dit kruid is rijk aan antioxidanten en zou geweldig zijn om te ontgiften. De reinigende werking helpt niet alleen bij een hoge bloeddruk en te hoog cholesterol, maar ook bij problemen met de spijsvertering, het immuunsysteem en bij ontstekingen.

• Kamille. Dit veelzijdige kruid staat erom bekend dat het de spijsvertering bevordert en heeft ook een licht rustgevend effect dat helpt bij het slapen en ontspannen.

• Sinaasappelschil[1]. Rijk aan antioxidanten en vitamine C.

• Zoethoutwortel[1] & Citroengras[2]. Goed bij problemen met de spijsvertering.

• Cichoreiwortel[1]. Helpt bij problemen met de spijsvertering en heeft een kalmerend effect. 

ice tea

 

Hoe Bereid Je Kruidenthee

Klaar voor een heerlijk verfrissend drankje? Zo maak je ongeveer twee liter kruidenijsthee.

 

  1. Kook om te beginnen 4 kopjes water.
  2. Voeg twee theezakjes toe en laat 4 tot 5 minuten trekken.
  3. Vul aan met vier kopjes ijs en proost! 

 

Toptip 1: gebruik theezakjes niet opnieuw. Elk zakje is gemaakt om één keer te gebruiken. Volg voor de beste smaak en kleur de aanwijzingen op de verpakking.

Toptip 2: ben je in een creatieve bui? Met de volgende combinaties zorg je voor een beetje variatie in de theekan:

• Kruidenijsthee Aardbei-Watermeloen met Sappig Gemengd Fruit. Met onze Kruidenijsthee Aardbei Watermeloen als basis is dit verfrissende drankje vol toegevoegd fruit de perfecte traktatie tijdens de warme zomermaanden.

• Een kan Kruidenijsthee Aardbei-Watermeloen met Sinaasappel & Limoen. Alleen al bij de gedachte hieraan likken we onze lippen af. Je zult het niet bij één glas kunnen laten met deze heerlijke koude versnapering die gemaakt is met onze Kruidenijsthee Aardbei Watermeloen en schijfjes sinaasappel en limoen.

• Een kan Kruidenijsthee Mango met Cranberry's. Als je van ijsthee met een bite houdt, zul je hier gek op zijn. Dit drankje wordt gemaakt met Kruidenijsthee Mango en de cranberry's geven dit overheerlijke drankje een extra smaaksensatie.

1. https://www.wellbeing.com.au/body/nutrition/the-medicinal-uses-of-oranges.html
2. https://www.herbwisdom.com/herb-licorice-root.html
3. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-719/lemongrass
4. https://www.herbal-supplement-resource.com/chicory-herb.html