Gemberthee

GEMBERTHEE

De pittige smaak van gember is niet alleen uitermate geschikt om een geurige kick aan je gerechten te geven, het is ook perfect om jezelf even een boost te geven op elk moment van de dag. Gember wordt traditioneel veel gebruikt als een natuurlijk middeltje tegen diverse vormen van maagklachten, variërend van misselijkheid en indigestie tot prikkelbare darm en wagenziekte. Onze gemberkruidenthee is een verkwikkende thee getrokken van de gemberwortel. Het heeft een kruidige smaak met een heerlijke volle body die perfect is om je weer helemaal op te laden.

Voordelen van gemberkruidenthee

  • Gember wordt al heel lang gebruikt als een traditioneel huismiddel om de weerstand van het lichaam en de spijsvertering te ondersteunen en om nieuwe energie te krijgen1.
  • Een calorievrije drank als je ’m zonder melk of suiker drinkt.
  • Van nature cafeïnevrij! En dus perfect om ’s avonds te drinken.

Tips om deze thee te drinken

Wij leven in een drukke wereld. Op ons werk maken wij lange dagen en ’s avonds zitten wij uren voor de buis, waardoor wij allemaal zo nu en dan even helemaal leeg zijn. Gember is al jarenlang een beproefd huismiddel om de weerstand van ons lichaam te ondersteunen en wordt gebruikt tegen van alles en nog wat zoals een zere keel en vastzittende hoest tot maagklachten en misselijkheid. Gelukkig is er onze gemberkruidenthee die precies de weldadige werking biedt die je nodig hebt als je je een beetje afgepeigerd voelt. Deze thee werkt ook perfect bij een handje gedroogde vruchten vol energie — een prachtig een-tweetje om je weer op de been te helpen.

Waar je onze gemberthee allemaal bij kunt drinken? Nou, als je een echte gemberfan bent, dan zou je de pittige smaak kunnen combineren met diverse zoete gemberopties. Gember met gember, werkt echt perfect! Wat dacht je van een stevig stuk gemberkoek of een pittig en kruidig Engels gemberkoekje bij een kopje gemberthee? Hou je meer van hartig dan van zoet, laat je dan inspireren door de pittige smaken uit Azië, waar gember heel veel gebruikt wordt. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal weg van een vegetarische wokschotel met noedels, paksoi, sugarsnaps, wortels en waterkastanjes, geserveerd met een heerlijke warme kop gemberthee.

Zo haal je het beste uit deze thee

Doe je benen omhoog, zet de tv aan, pak Facebook erbij — gemberthee heeft even de tijd nodig om lekker pittig op smaak te komen. Wij raden je aan om de thee 4 tot 5 minuten te laten trekken in kokendheet water. En als je echt van superpittig houdt, neem dan nog wat meer tijd. Hoe langer je deze thee laat rekken, hoe vuriger en intenser de smaak wordt.


1Gebaseerd op de dagelijkse inname van ten minste 500 mg flavonoïden, zoals bijvoorbeeld 3 koppen thee per dag, als onderdeel van een gezond dieet en een gezonde levensstijl.

Wees creatief met thee

Wees creatief met thee