Skip to content

‘Grey’ oftewel ‘grijs’ klinkt een beetje saai, maar de smaak is dat allerminst. Earl Grey is fris, heerlijk verkwikkend en de klassieke zwarte thee met een vleugje citrus en bergamot. Deze thee is al honderden jaren geliefd en de favoriete keuze voor de echte Engelse afternoon tea met volop zoete en hartige snacks. Onze Earl Grey met zijn herkenbare citroenachtige smaak geeft je een echte opkikker.

Deze thee dankt zijn naam aan Premier Charles Grey, hoofd van de Britse regering in de 19e eeuw, die naar men zegt een met bergamotolie geparfumeerde thee ontving als diplomatiek cadeau uit China. Hij was zo dol op deze bijzondere melange dat hij Britse kooplieden vroeg om hem na te maken (en terwijl ze aan het werk waren gaf hij er zijn eigen naam aan). Tja, als het goed genoeg is voor de Britse adel, dan is het zeker goed genoeg voor ons, toch?!

Voordelen Van Earl Grey Thee

  • Een verfrissende manier om aan je aanbevolen dagelijkse vochtinname te komen1.
  • Een eenvoudige drank met een stevige smaak. Bovendien een calorievrije drank als je ’m zonder melk of suiker drinkt.
  • Wat ons betreft een heerlijke opfrisser. 


Tips Om Deze Thee Te Drinken

    Earl Grey is misschien wel de meest verfijnde en klassieke Britse thee en daarom de perfecte melange om samen met vrienden tijdens een uitgebreide afternoon tea van te genieten. Denk aan sandwiches met komkommer en cream cheese — traditioneel uiteraard zonder korstjes — hapklare minicakejes en luchtige scones met dikke klodders vruchtenjam en clotted cream; echt een hemelse combinatie als je er een mooie kop Earl Grey met zijn verfrissende citrussmaak bij drinkt.

    Hoewel niet verplicht, wordt je theemoment helemaal geweldig met een chique outfit zoals een lange jurk, frivole hoed, of mooi kostuum. En vergeet niet je pink omhoog te houden tijdens het nippen aan je kop thee! Maar ook als je niet zo’n fanatieke anglofiel bent, is Earl Grey een heerlijke thee. Vooral bij zoete lekkernijen met een duidelijke citrussmaak zoals een plak lemon drizzle of een stuk luchtige red velvet cake. 

Zo Haal Je Het Beste Uit Deze Thee

Onze heerlijke Earl Grey tea komt het best tot zijn recht als je ’m 2 tot 3 minuten laat trekken in gekookt water dat net even een minuutje de tijd heeft gehad om af te koelen. De thee is klaar zodra het water een mooie amberkleur heeft gekregen. Hoewel Earl Grey normaal gesproken zonder melk wordt gedronken om de karakteristieke bergamotsmaak niet te verdoezelen, zullen wij het aan niemand verklappen als je ’m toch met een wolkje melk drinkt. 

1De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vochtinname is voor vrouwen 2 liter en voor mannen 2,5 liter.

Gebaseerd op de dagelijkse inname van ten minste 500 mg flavonoïden, zoals bijvoorbeeld 3 koppen thee per dag, als onderdeel van een gezond dieet en een gezonde levensstijl.