Ben jij een theeliefhebber die een theekenner wil worden? Lipton is hier om je te helpen dieper in te gaan op je lievelingsonderwerpen uit de wondere theewereld. Als je een verfijnde, complexere zwarte thee wel kunt waarderen, dan is traditionele thee wat voor jou. Ben je een verwoede fan van groene thee, dan moet je zeker Sencha eens proberen.

MAAK KENNIS MET TRADITIONELE THEE

Ontmoet het meer ambachtelijke neefje van zwarte thee. Deze traditionele versie van onze dagelijkse melange is wat je krijgt als gewone theeblaadjes tijdens de voorbereiding een beetje extra verwend worden. Totdat de machine werd uitgevonden die de blaadjes kan vermalen, scheuren en krullen (de handige snufjes die nu zorgen voor de massaproductie van de meeste theesoorten), werden alle theeblaadjes nog met de hand bewerkt. Moderne traditionele thee is dus authentieker en heeft een klassiekere theesmaak—de theesmaak die je over-over-overgrootouders waarschijnlijk proefden. Dus wat maakt traditionele thee dan zo speciaal? Nou, het draait allemaal om de manier waarop de blaadjes bewerkt worden. Door voorzichtig te rollen krijgen deze grotere theeblaadjes een onwijs diepe, zachte smaak.   

THEETIJD-IDEËN: TRADITIONELE THEE

Wij vinden dat je soms gewoon een momentje vrij moet maken om echt van de kleine dingen in het leven te genieten. Concentreer je, wees aanwezig, kom tot rust en leef in het moment. Het kost veel tijd en zorg om heel goede traditionele thee te maken, dus we denken dat dit drankje wel wat extra aandacht kan gebruiken om hem tot zijn recht te laten komen. Zet het geluid van je smartphone en de moderne wereld even uit, zet de fluitketel op, maak het jezelf gemakkelijk en ontdek de zachte, subtiele smaken van onze heerlijke traditionele thee. Alleen jij, de thee en een perfect rustmomentje. 


HAAL HET BESTE UIT JE THEE: TRADITIONELE THEE

Traditionele thee laat je het best 2 tot 3 minuten in vers gekookt water trekken tot het een mooie ambergele kleur heeft. Je kunt de thee natuurlijk zo sterk maken als je zelf wil, maar onthoud—een langere trektijd zorgt voor een krachtigere smaak. 

MAAK KENNIS MET SENCHATHEE

Als je door het bos van groene thee probeert te navigeren, is het handig om te weten dat mensen in China dol zijn op groene thee en dat in Japan alles om Sencha draait. Deze variant van de klassieke smaragdkleurige thee die we allemaal kennen en waar we allemaal van houden, is de populairste groene-theevariant die tegenwoordig in Japan wordt gedronken. Hij is goed voor maar liefst 80% van de groene thee die in Japan wordt verwerkt! Sencha-groene thee komt van de bladeren van dezelfde plant als gewone groene thee, maar wordt op een andere manier verwerkt. Gewone groene-theebladeren worden gebakken, maar Sencha… oh, Sencha-theebladeren worden een stuk voorzichtiger aangepakt. Nadat ze zijn geplukt, worden ze zorgvuldig gedroogd en met de hand gerold, waardoor het blad een complexer smaakkarakter ontwikkelt. Hoewel hij wel op zijn groene neefje lijkt, zijn de zachte, volle grasachtige umamismaken van de Sencha gereserveerder en meer verfijnd.

THEETIJD-IDEËN: SENCHATHEE

Net zoals groene thee, denken we dat Sencha ook perfect is om een rustmomentje te creëren om bij te komen en op te laden. 

En mocht je graag wat lekkers eten bij de Sencha-groene thee, dan vinden wij de combinatie met een van de meest Japanse gerechten die er is echt een aanrader… sushi! Maar als je niet zo van rauwe vis houdt, dan kan Sencha ook fantastisch werken na een uitgebreide lunch of zwaar diner.


HAAL HET BESTE UIT JE THEE: SENCHATHEE

Je hebt niet veel geduld nodig om de smaken van Senchathee tijdens het bereiden te laten vrijkomen. We raden aan om hem 1 minuut te laten trekken voordat je gaat genieten. Wil je een kopje thee met wat meer pit, laat hem dan 2 minuten trekken.