Lipton en duurzaamheid

Lipton heeft altijd vooropgelopen als het gaat om thee. Van de innovatieve Lipton-theeplantage van Sir Thomas Lipton tot zijn opvallende marketingcampagnes, Lipton was de concurrentie altijd ver vooruit.

Dit geldt vooral als het gaat om duurzaamheid. Lipton doet meer dan ooit om ervoor te zorgen dat onze verfrissende thee niet alleen nu heerlijk smaakt, maar ook nog vele jaren in de toekomst.

Waar wordt Lipton-thee verbouwd?

Vandaag de dag is Lipton in veel delen van de wereld aanwezig. Lipton wordt verbouwd op plantages in Kenia, Argentinië en Sri Lanka en we hebben eigen Lipton-theeplantages in Kenia en Tanzania. We werken samen met de Rainforest Alliance om ervoor te zorgen dat onze thee duurzaam wordt verbouwd en dat de arbeiders goed krijgen betaald.

De Rainforest Alliance en Lipton-thee

Grote kans dat je ooit een groen kikkertje hebt gezien op een van onze verpakkingen. Achter deze kikker schuilt een hoop informatie. Het staat namelijk symbool voor de Rainforest Alliance.

De Rainforest Alliance is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met individuen, gemeenschappen en bedrijven die afhankelijk zijn van grond, om samen het effect op het milieu te verminderen en de sociale en economische omstandigheden te verbeteren.

In mei 2007 heeft ons moederbedrijf Unilever aangegeven dat thee duurzaam moet worden verbouwd in samenwerking met de Rainforest Alliance. In 2015 waren al onze Lipton-theezakjes 100% Rainforest Alliance Certified.

Wat doet de Rainforest Alliance?

De certificering van de Rainforest Alliance moedigt boeren aan om op drie manieren duurzaam te verbouwen en hun plantages duurzaam te beheren: door middel van milieubescherming, sociale gelijkheid en economische levensvatbaarheid. Geen van deze drie manieren kan op de lange termijn alleen tot succes leiden. Daarom helpt de Alliance boeren om alle drie de aspecten te verbeteren.

Door thee te kiezen die is gecertificeerd door de Rainforest Alliance, maak jij een positief verschil voor de toekomst. Je steunt de boeren die bezig zijn om hun eigen leven en dat van hun gezin te verbeteren en je helpt om de aarde voor de toekomst te beschermen.

Dit vind je misschien interessant

Wees creatief met thee