De geschiedenis van Lipton Ice Tea

Tegenwoordig is ijsthee heel normaal op een warme dag. Maar ijsthee is niet altijd zo populair geweest. Lees hoe ijskoud het nieuwe hot werd in deze geschiedenis van Lipton-ijsthee.

Lipton werd in 1890 opgericht door Sir Thomas Lipton. Als zoon van een winkelier in Glasgow was hij van eenvoudige afkomst, maar dat weerhield Thomas Lipton er niet van om de thee-industrie revolutionair te veranderen.

Thee werd oorspronkelijk alleen door de rijken gedronken, maar Sir Thomas wilde het toegankelijk maken voor iedereen. Door de manier waarop thee werd verpakt en verzonden te veranderen, liet hij zien hoe thee goedkoper kon zijn. Dankzij zijn constante drang naar innovatie werd Lipton een van de grootste theemerken ter wereld.

De geschiedenis van ijsthee

Een lange geschiedenis maakte de weg vrij voor Lipton-ijsthee.

IJsthee wordt voor het eerst vermeld in een kookboek met de titel 'Housekeeping in Old Virginia' uit 1879. In het boek adviseert Marion Cabell Tyree om groene thee een dag te laten trekken. Ze vervolgt: 'vul de glazen met ijs, voeg twee theelepels suiker toe aan elk glas en giet de thee over het ijs en de suiker'.

Het werd niet echt populair. De grote doorbraak voor ijsthee kwam 25 jaar later tijdens de Wereldtentoonstelling van St. Louis in 1904. Het warme weer inspireerde plantagehouder Richard Blechynden om ijs toe te voegen aan de thee die hij de bezoekers liet proeven. Het verfrissende effect sloeg meteen aan. Zijn actie zorgde ervoor dat ijsthee populair werd.

De geschiedenis van Lipton-ijsthee

Lipton-ijsthee heeft in de loop van de jaren veel verschillende varianten gekend. Lipton introduceerde in 1991 de eerste ijsthee in flesjes en sinds 1993 is het verkrijgbaar in Nederland.

Lipton Ice Tea vandaag de dag

Toen ijsthee wereldwijd populair werd, ontwikkelde Lipton nog meer spannende, nieuwe smaken.

Van de klassieke koolzuurvrije ijsthee tot alle nieuwe varianten: er is een ijsthee voor elke gelegenheid. Welke je ook kiest, Lipton doet er alles aan om je een overheerlijke ijsthee te bieden.

Sluit je aan bij miljoenen mensen over de hele wereld: verfris je dag met Lipton Ice Tea.

Dit vind je misschien interessant

Wees creatief met thee