Skip to content

Laatste nieuws: 

 

Lipton heeft de ambitie om een volledig circulair merk te worden. Komend jaar zetten we hiervoor al een grote stap in de goede richting!  Vanaf begin 2020 worden al onze plastic Lipton flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn ze weer volledig te recyclen.

Lees meer

 

Bij Lipton werken we iedere dag aan een duurzamere wereld!

 2017 - EEN WERELDWIJDE SAMENWERKING

Waarom zien veel mensen een plastic fles eigenlijk als afval? Terwijl gebruikte verpakkingen nog steeds als grondstof kunnen dienen waar veel mogelijk mee is. Lipton heeft wereldwijd met Unilever merken het initiatief genomen om voor 2025 alle verpakkingen 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

Wij zijn wereldwijd partner van de Ellen McArthur Foundation. Een organisatie die continu blijft streven naar een circulaire economie, een economie waar afval wordt gezien als grondstof voor iets nieuws. Meer informatie over de circulaire economie en de Ellen MacArthur Foundation is te vinden op: https://www.ellenmacarthurfoundation.org/.

 

2017 - MINDER SUIKER, MEER LIPTON

Lipton heeft afgelopen jaren flink gewerkt aan het suikergehalte in alle Lipton Ice Tea producten. Begin 2019 is onze frisse Lipton Ice Tea Green vernieuwd door het suikergehalte te verlagen van 4,5g naar 3,5g suiker per 100ml.

In suiker zitten bijv. ook calorieën, dus hebben wij al sinds 2017 het aantal calorieën in Lipton Ice Tea Green verlaagd met -13,6%. Het wordt zelfs nog beter! Sinds 2012 heeft Lipton namelijk het aantal calorieën in haar totale assortiment verlaagd met -37,1%!

 

 

2018 - 100% RAINFOREST ALLIANCE

We richten ons op het verduurzamen van de theeproductie, behoud van biodiversiteit en het verhogen van levensstandaarden. Daarom is alle Lipton Ice Tea in NL en België gemaakt met 100% duurzaam geteelde thee, gecertificeerd door Rainforest Alliance. Meer weten? Kijk op www.rainforest-alliance.org

 

2018 - NIEUWE TECHNOLOGIE, NIEUWE MOGELIJKHEDEN

We werken vanaf dit jaar samen met Ioniqa Technologies en Indorama Ventures aan een technologie die PET-materiaal omzet in zuivere plastic grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen vervolgens weer gebruikt worden in onze Lipton-verpakkingen. Meer informatie over de toepassingen van Ioniqa is te vinden op: http://www.ioniqa.com/applications/

 


2019 - Eerste 100% Rpet Festivalflessen Al In De Markt

Een eerste stap in deze richting is de lancering van 2 producten in een fles gemaakt van 100% gerecycleerd plastic: Lipton Ice Tea Peach en Lipton Ice Tea Green 25cl flessen bestaan vanaf de zomer 2019 voor 100% uit gerecycleerd plastic. Dit flesje is voor het eerst te vinden op DGTL festival. Op bijvoorbeeld DGTL zamelen we deze flesjes ook in om er vervolgens weer nieuwe flesjes van te maken. Onze ambitie is om voor 2023 al onze Lipton flesjes te produceren van gerecycled plastic


2019 - Recycling Vanuit Je Festivaltent

We willen zoveel mogelijk verpakkingen van Lipton terugwinnen voor recycling. Daarom gaan we het inleveren van plastic voor festivalgangers makkelijker en aantrekkelijker maken.


2019 - MEER HERGEBRUIK & MINDER PLASTIC

Om een voorbeeld te geven: Bij ieder festival met hardcups, schenken wij onze cocktails natuurlijk niet in een wegwerpbekertje, maar alleen in de hardcups die door het festival worden uitgegeven. En verder:

  • We stoppen met stampers en besparen zo jaarlijks 1 miljoen stuks.
  • We stoppen met rietjes in onze cocktails, dat scheelt 15.000 stuks.
  • We kijken doorlopend waar we nog meer kunnen verduurzamen.


Opgeruimd Staat Netjes Dankzij Litterati

Wij geloven dat afval een grondstof is en dat het daarom in de prullenbak hoort, niet op straat. Alleen vanuit de prullenbak kan afval worden gerecycled. Daarom steunen wij Litterati. Litterati is een app die helpt om zwerfafval in kaart te brengen. Hiermee  willen we Nederlanders helpen om de oorzaak van zwerfafval te bestrijden in plaats van het symptoom, de troep.

Ben jij klaar met het zwerfafval in de straat? Download dan hier de Litterati app en start met het in kaart brengen van het soort zwerfafval en de locatie. Op die manier kunnen we samen het probleem in kaart brengen

FLESJE GEMAAKT VAN 100% GERECYLCED PLASTIC

In 2019 lanceren we als eerste frisdrankmerk in Nederland, Lipton ijsthee in een flesje gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dit flesje is voor het eerst te vinden op DGTL festival. Op bijvoorbeeld DGTL zamelen we deze flesjes ook in om er vervolgens weer nieuwe flesjes van te maken. Onze ambitie is om voor 2023 al onze Lipton flesjes te produceren van gerecycled plastic.