Skip to content
Sustainability hero

Recyclen

voor een betere toekomst


Lipton vindt recyclen heel belangrijk, (1) omdat afval schadelijk is voor het milieu en (2) omdat gerecycled materiaal kan dienen als grondstof voor nieuwe verpakking. Hoe meer we recyclen, hoe minder grondstoffen er nodig zijn voor bijvoorbeeld plastic flessen en ander verpakkingsmateriaal. Dus, hoe meer we recyclen, hoe kleiner de impact van verpakkingen op het milieu.

Bij Lipton blijven we vastberaden op zoek gaan naar innovatieve manieren om nóg beter te recyclen. Met onze recyclebare verpakkingen zijn we niet alleen efficiënter, maar helpen we ook mee aan een beter milieu.
 

 

Samenwerken tegen afval

Plastic afval is een probleem dat we samen moeten aanpakken. Het goede nieuws is dat de fles die je hier koopt volledig recyclebaar is.

En terwijl wij bezig zijn om al onze flessen volledig recyclebaar te maken, kun jij ook je steentje bijdragen. Hoe? Da’s heel eenvoudig: recycle de flessen die je koopt. Kijk op de site van Rijksoverheid waar je je flessen in kunt leveren. 

Lipton moedigt

goede gewoontes aan

We weten dat steeds meer mensen duurzamer en bewuster willen leven. Uit onderzoek van Unilever Making Purpose Pay blijkt dat één op de drie mensen al rekening houdt met duurzaamheid bij zijn aankopen. Mensen worden zich steeds meer bewust van het verschil dat gemaakt kan worden bij de dagelijkse boodschappen.

Lipton werkt aan het verminderen van onze impact op het milieu en aan een grotere positieve sociaal-maatschappelijke impact. Bijvoorbeeld door het informeren van consumenten over het belang van recyclen en de manieren waarop je dit kunt doen. Zo staat er bijvoorbeeld recycle-informatie op de etiketten. Er zijn in Nederland in elke gemeente inzamelpunten waar je je plastic kunt inleveren en ook zijn er in veel gemeenten plastic containers om mensen te stimuleren afval te scheiden.

We willen in een wereld wonen waarin duurzaam leven doodnormaal is. Dat betekent dus wat betreft jouw Lipton Ice Tea, dat hoe meer flessen jij recyclet, hoe meer recycled plastic (rPET ) wij hebben om nóg meer nieuwe flessen te maken.

 

BLIJF UP-TO-DATE! VOLG LIPTON OP INSTAGRAM EN FACEBOOK