Skip to content
Sustainability hero

Plastic

Reductie


Maak de cirkel rond


Lipton verlengt de levensloop van plastic en reduceert daarmee de productie van nieuw plastic. Sinds 2020 worden alle Lipton Ice Tea-flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dat betekent dat er geen nieuw plastic wordt geproduceerd bij het maken van verpakkingsmateriaal. Hierdoor wordt er 40% minder CO2 uitgestoten bij het productieproces van Lipton-verpakkingen. Lipton is een voorloper in het gebruik van gerecycled plastic en stimuleert hiermee plastic recycling in heel Nederland.

Minder plastic voor

een schoner milieu

Lipton is zich bewust van de impact van plastic op het milieu. Daarom willen we in 2020:

De verpakkingen van onze theedoosjes een derde lichter maken, en gebruiken we 100% gerecycled plastic voor het produceren van onze flessen, die ook volledig recyclebaar zijn.

We ontwikkelen producten waar minder grondstoffen voor nodig zijn en die je makkelijker kunt recyclen. Voor onze verpakkingen gebruiken we inmiddels 40% minder materiaal. Wist je dat de hoeveelheid plastic die we besparen door over te gaan op 100% gerecycled plastic gelijkstaat aan 1,4 miljoen kilo plastic in een jaar? Dit is meer dan 6x het gewicht van het Vrijheidsbeeld!

reusable packaging

onze inzet voor het

verminderen van plastic afval

Plastic is een sterk, multifunctioneel verpakkingsmateriaal. Zo sterk zelfs, dat het eeuwen meegaat. Helaas belandt plastic afval nog te vaak op plaatsen waar het niet gerecycled kan worden en draagt het daardoor bij aan onder andere 'plasticsoep' in de oceanen. Dat kan en moet volgens Lipton en Unilever anders. Daarom heeft Unilever zich er in januari 2017 toe verplicht dat 100% van zijn plastic verpakkingen in 2025 volledig herbruikbaar, recyclebaar en/of composteerbaar moet zijn.

Om al dat plastic een plek te geven zullen we het recyclen en gebruiken; zodat in 2025 al onze verpakkingen minstens 25% meer gerecycled plastic bevatten.

Ook verpakt Lipton de theezakjes niet apart in plastic. Hoe de thee vers blijft? Gelukkig zit ’m dat niet alleen in (papieren) verpakkingen. De versheid en de smaak van een kop Lipton-thee is het resultaat van ons productieproces. Daardoor is je laatste slok thee net zo lekker als je eerste.

Samen recyclen voor minder plastic

Lipton gebruikt – wanneer het kan – 100% gerecycled plastic (rPET) voor onze flessen. rPET wordt gemaakt door gebruikte flessen te recyclen, waardoor minder nieuw plastic nodig is. Dat is natuurlijk goed nieuws en een reden om flessen in te leveren bij de supermarkt. Daarvan kan dan weer nieuw rPET gemaakt worden.

Extra reden? Hoe meer flessen jij recyclet, hoe meer rPET er beschikbaar is om weer nieuwe flessen van te maken.

plastic reduction

Onze strategie voor

het verminderen van afval

We proberen zo veel mogelijk plastic te recyclen. In Kenia is een project opgestart waar plastic wordt gerecycled tot sieraden. Dit helpt niet alleen de werkgelegenheid, het laat de mensen ook zien hoe je plastic kunt hergebruiken en biedt banen voor veel vrouwen.

Onze reis naar een duurzamere toekomst en een afvalvrije wereld

Lipton werkt aan nieuwe soorten producten en verpakkingen om de impact op het milieu te verbeteren en CO2-uitstoot te verminderen.

Al onze verkoop- en marketingmaterialen zijn volledig recyclebaar en zo veel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal.

We werken nauw samen met onze wereldwijde partners om recycling naar een hoger niveau te tillen.

BLIJF UP-TO-DATE! VOLG LIPTON OP INSTAGRAM EN FACEBOOK