Skip to content

Zo maak je zelf ijsthee

Ongeacht waar je bent of wat je aan het eten bent, niets is zo verfrissend als een kan ijsthee.

IJsthee maken is makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren: licht of donker, ongezoet of gezoet, laat je creativiteit de vrije loop. Volg de stappen hieronder als basis.

De basis

Giet vier kopjes kokend water over twee theezakjes in een hittebestendige kan en laat drie tot vijf minuten trekken. Verwijder de theezakjes, en breng op smaak met wat suiker. Roer zes ijsblokjes door de thee totdat ze zijn gesmolten. Je kunt ook vier kopjes koud water gebruiken.Voeg een schijfje citroen toe voor de smaak en zet in de ijskast.

Dit is de basis voor iedere ijsthee en hiermee kun je eindeloos variëren.

IJsthee met fruit

Zorg voor een tropische twist door wat schijfjes vers fruit zoals ananas, perzik, en kiwi toe te voegen aan de ijsthee. Door het fruit een paar uur in de thee te laten weken, krijg je een heerlijk pittige mix. Bovendien kun je het gemarineerde fruit onder in je glas nu als sappige bonus gewoon opeten. 

Aardbeien ijsthee

Voor een zomerse opfrisser kun je dit recept voor aardbeien-ijsthee eens proberen:

  • als de ijsthee basis nog warm is, voeg je 2 of 3 eetlepels superfijne suiker of poedersuiker toe en roer je alles goed door.
  • Voeg wat citroensap toe, en zorg dat de combinatie citroen en suiker in evenwicht is.
  • Snijd de verse aardbeien in dunne plakjes en voeg deze toe aan de ijsthee en zet de kan vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Ontdek jouw favoriete zelfgemaakte ijsthee en laat je fantasie de vrije loop. Probeer alle ingrediënten uit die in je fruitschaal liggen! 

Wees creatief met thee

Wees creatief met thee