Skip to content

Lipton heeft de ambitie om een volledig circulair merk te worden. Komend jaar zetten we hiervoor al een grote stap in de goede richting!  Vanaf begin 2020 worden al onze plastic Lipton flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn ze weer volledig te recyclen.

We weten dat er een wereldwijd plastic probleem is en dat onze plastic flesjes daar op dit moment aan bijdragen. Recyclen kan één van de oplossingen zijn voor dit probleem. Daarom komen we in actie!

Jaarlijks gebruiken we 1.400 ton aan plastic voor onze 60 miljoen flesjes. Door gebruik te maken van gerecycled materiaal (rPET), zorgen we dat er geen nieuw plastic in de wereld bij komt. Bovendien verminderen we hierdoor de uitstoot van CO2 met meer dan 40%. En door onze flesjes recyclebaar te maken, eindigen lege flesjes niet meer als afval maar als grondstof voor nieuwe flesjes. Hiermee maken we dus een positief verschil voor het milieu.

Maar we kunnen alleen echt positieve impact maken als we het samen doen. Dus geniet van je heerlijke Lipton Ice Tea en gooi het lege flesje daarna in de (juiste) prullenbak. Dan kunnen wij hier weer nieuwe flesjes van maken!